Primăvara mea MONNArte la Chișinău

By ianuarie 15, 2018Galerii virtuale

Primăvara mea MONNArte la Chișinău

Azi am băut pentru prima dată ceai cu Mona. Doar eu și ea, dintr-o singură ceașcă, una cu sărutul lui Klimt imprimată pe ea. Ritualul s-a desfășurat sub privirile și mieunăturile nemulțumite, revoltate chiar ale motanului. Nu știu ce anume nu înghite el: ceașca mea cu Klimt sau cățelul mițos pe care îl ține Mona de lesă.

Eu am o ciudățenie, le dau nume hainelor mele, unele dintre ele au și nume și poreclă, astfel, pot spune că șifonierul meu e mai degrabă o bibliotecă. J

Mona este numele ultimei intrate în ”bibliotecă”, un maiou de la MONNArte. În joia Paștelui, MONNArte a avut lansare la Chișinău și, evident, eu  n-am ratat evenimentul. Acolo am putut să admir pe viu lucrările Simonei, jurnalistă, actriță de meserie și pictoriță de vocație, lucrări pe care le descoperisem la începutul anului pe rețeaua de socializare facebook și mi-au stârnit curiozitatea.

Pasiunea Simonei pentru pictură se extinde frumos și armonios pe tricouri, taiouri, rochițe, genți. Lucrurile personalizate pe care le meșteșugește cu măiestrie poartă amprenta ei delicată și sensibilă, condimentate ușor cu umor și împrumutând din temperamentul artistei.

Simona pictează obiecte la comandă, fie că alege ea sau voi desenul, povestea pe care o creează place tuturor. Chiar dacă locuiește în România, face livrări de oriunde vreți voi să comandați (în limitele decenței, biensur). MONNArte a luat naștere dintr-o s-ar părea banală chestiune existențială: ce cadou să mai dăruiesc la ziua cutărui sau cutărui prieten? Pentru început a pictat cadouri pentru prieteni și amici, iar ulterior pentru desenele ei au prins gust și prietenii prietenilor și tot așa, de i s-a dus vestea. Așa a ajuns vestea la Chișinău și-mi place. Prețurile la lucrările ei sunt lumești: între 40 și 100 RON, depinde de complexitatea desenului și de stofă.

Pe Mona mea eu deja am reușit s-o spăl de dimineață, pentru că o pătasem cu cremă de protecție UV, cu tentă colorantă. Am procedat așa cum m-a sfătuit Simona: am spălat pata pe dos și am călcat-o la fel. Și am îmbrăcat-o fericită azi și la serviciu. O să-mi mai iau de la ea și balerina, și bicicletă, și ceașcă aia roșie cu buline și pisoi negri…

Leave a Reply