Frumoasă.eu continuă – Lecția III, despre păr și fidelitate

By ianuarie 17, 2018frumoasa.eu

Frumoasă.eu continuă – Lecția III, despre păr și fidelitate

În ultima perioadă m-am confruntat cu o problemă enervantă, firul de păr a devenit mai aspru, iar coafura mea – mai zbârlită. Șamponul și balsamul meu de acasă nu au avut efect în remedierea acestei probleme.

Problema durează în jur de trei luni. La salon, după fiecare vizită, ieșeam cu părul lucios și cumințit. După prima spălare pe cap de-acasă, arătam ca un arici. Dar exista un avantaj, dacă mă chinuiam un pic și îmi puneam bigudiuri, buclele ieșeau bine, ei, mai exact, binișor, reușita se măsura cam la vreo distanță de zece metri de frizerie.

I-am spus lui Victor Micușa despre mozolul meu. El mi-a spus să nu economisesc pe balsamul de păr. Dar la vizita de luna trecută la salon, când mi-am reîmprospătat tunsoarea, mi-a aplicat o mască hidratantă și a mai vrăjit el nu știu pe la ce sticle cu balsamuri. Totuși, la atingere, părul meu încă era aspru.

Și am decis să să revin eu la o veche practică, încă de pe vremea studenției, să-mi fac o mască cu suc de ceapă săptămâna trecută.  Masca de ceapă are beneficiile ei asupra podoabei capilare, împrospătează scânteiuțele roșcate din părul meu, îl disciplinează, dar, probabil, ați înțeles care e efectul negativ – evident, mirosul. Dacă mă prinde o ploicică, miros ca o pârjoală în stadiul incipient de pregătire. În plus, e cam complicat să storci ceapa, iar casa se umple de un miros al cărui urme se păstrează câte o săptămână.

La cămin acest miros nu deranja, din contra, avea efect de dezinfectant. Acasă, însă, nu mă ajuta niciun dezodorant ca să-l acopăr. Și ca să obțin efect, trebuie să repet operația din două în două săptămâni, măcar trei luni. Cel puțin, termenul acesta funcționa în perioada când eram studentă.

Nu mi-e jale de cepele sacrificate, ci de timpul și lacrimile pe care le vărs până obțin licoarea cu miros înțepător. Așa, că ieri, în debutul săptămânii în care urma iar să storc ceapă, m-am înscris din nou la salonul ”Micușa-Stil” de la Codru, ca să-mi ajustez bretonul și să abordăm serios subiectul ariciului care-și făcuse țepi în capul meu. Deși, recunosc, după pima ”cepuire” a părului, firele parcă-parcă devenise un piculeț mai mătăsoase.

Victor Micușa a împușcat cu un șir de glume la adresa mea, a pomenit ceva de răbdare și protecția părului de razele solare și i-a spus frizeriței care mă spăla pe păr, în ce ordine să-mi aplice produsele. Adevărul e că am zăbovit la robinet mai mult decât de obicei. Frizerița mi-a clătit de două ori părul. Dar am simțit că s-a schimbat ceva din momentul în care mi-a aranjat pe umăr prima buclă pe care o uscase. Părul redevenise mătăsos. Chiar ceva mai lucios decât înainte să devin eu nemulțumită de textura lui. ”Ce mi-ați aplicat?” am întrebat eu. ”A treia etapă a tratamentului pentru păr de la nashi, mi-a spus fata”. Am trecut și am încercat să-mi amintesc de precedentele două.

De mine s-a apropiat Aurica, o cunoștință mai veche de la salon care mi-a împrospătat memoria: ”Vă amintiți, am mai făcut tratament cu nashi și pentru întărirea și hrănirea firului de păr? Gama nashi se aplică în mai multe etape, pentru a soluționa mai multe probleme ale podoabei capilare. Acum vi s-a aplicat tratament pentru netezirea firelor, el închide cuticula și păstrează pentru o perioadă mai îndelungată efectul tratamentului”.

Adevărul e că eu frecventez de ani buni salonul ”Micușa Stil”. Mai exact, vara asta s-au împlinit 14 ani de când sunt client fidel. Mă interesez întotdeauna de noutăți, tendințe, trăncănesc fără încetare pe tot parcursul procedurilor și, Slavă Domnului, încă n-am avut motive să mă plâng pe calitatea seriviciilor pe care le primesc, poate din acest motiv nu am urmărit cu ochi de soacră orice gest al frizerului. Victor Micușa se apropie întotdeauna de frizerița care se ocupă de părul meu și îi spune ce trebuie să aplice, și eu am încredere în ceea ce-i spune, pentru că odată, după ce i-am tuns bretonul Smarandei așa încât acesta să se întindă pe jumătate de cap, după care am venit la frizerie să salvez situația, el mi-a spus: ”Eu poezii nu mă apuc să scriu, nici tu nu te apuca de tuns copilul. Hai să ne ocupăm fiecare de meseria lui”, eu l-am ascultat și nu mi-am mai băgat nasul unde nu-mi fierbe oala. Se mai întâmplă ca Victor să-mi spună să repet acasă vreo procedură pentru păr, ca să îndepărtez o anumită problemă de durată cu care mă confrunt.

Acum recomand cu încredere și bunăvoință produsele nashi. Le fac publicitate chiar, fără să cer remunerare. Paremi-se sunt indiene, dar fac parte dintr-o gamă de lux, o să verific acasă și voi reveni, dacă veția vea întrebări. Conțin ulei de argan și miros ca un apus pe malul lacului. Iar uleiul de finisaj al coafurii este ușor și conferă luciu și textură mătăsoasă părului, fără să încarce firul. Se spală ușor de pe păr și efectele trecute pe etichetă nu ”mint ca la meteo”. Nu mint deloc. În pofida arșiței de ieri, eu am umblat cu părul frumos aranjat și lăsat pe spate toată ziua ca să dau motive de invidie.

Iar azi, pentru că am aflat de pe facebook că rețeaua de saloane ”Micușa-Stil” împlinește 18 ani de activitate, le dedic această postare cu multă recunoștință și prietenie și le mulțumesc pentru servicii de calitate, pentru ceaiurile și cafelele gustoase cu care mă servesc când le calc pragul, pentru bunăvoință și pentru grija pe care i-o poartă podoabei mele capilare atâta amar de vreme.

Iar voi, dragi cititoare curioase, dacă vă confruntați cu o problemă a părului similară cu a mea, încercați produsele nashi. Nu o să vă dezamăgească.

P.S. Fotografia cu mine de aici nu corespunde realității, este doar o poză-simbol de la penultima mea vizită la salon. În realitate, părul meu astăzi arată mult mai bine, doar că nu i-am făcut o fotografie. Vă rog să mă credeți pe cuvânt, doar avem o relație bazată pe încredere.

Leave a Reply