FOSTA (I): Care este coşmarul oricărei femei într-o relaţie fericită?

By ianuarie 15, 2018Oameni

Care este coşmarul oricărei femei într-o relaţie fericită? Nu mai negaţi, cu siguranţă, fantoma fostei. Indiferent dacă „prinţul” vostru mai ţine sau nu legătura cu ea, fiecare se gândeşte că s-ar putea să se caute, fiecare se gândeşte că el mai e cu gândul la ea, fiecare bănuieşte că el mai păstrează ceva de la ea.

Şi mă întreb, de ce bărbaţii nu au astfel de temeri în privinţa Actualelor? Ce le dă lor siguranţa că noi o putem rupe definitiv cu trecutul? Ce fire îi leagă pe ei de Fostele, în pofida faptului că nu au ştiut să rămână împreună?

Amica mea care are o viaţă amoroasă destul de siropoasă, cu toate ingredientele cinematografiei universale din toate timpurile şi de toate genurile, a aflat acum câteva luni că iubirea ei, un tip de altfel foarte modest şi pe care nu-l remarci din mulţime (ea care e la fel de spectaculoasă şi extravagantă ca toată gama de artificii pe care v-o puteţi imagina), deci iubirea ei are o Fostă.

Relaţia dintre ăştia doi e tare interesantă. Femeia are la activ câteva relaţii, la fel de explozibile ca şi ea, din care a ieşit extrem de deprimată, traumatizată la propriu chiar. Ea este o tipă care dacă într-o zi nu este implicată într-un scandal sau nu generează unul, degeaba a trăit. A pierdut jumătate din viaţă.

Când s-au cunoscut ea tocmai încheiase cel mai de coşmar capitol din viaţa ei, se despărţise de o brută şi experienţa a marcat-o profund. Deci, deşi avea urgent nevoie de o nouă cucerire ca să trăiască o nouă iubire atât de intens încât să ajungă şi la urechile celuilalt, tipa a făcut-o pe dura şi inabordabila cu orice pretendent şi trebuie să remarc că nu prea s-au bulucit mulţi.

Nu ştiu ce l-o fi atras pe el, băiat cu o meserie bine plătită, singurul fecior la mama, dar a insistat cu orice preţ s-o cucerească: flori, dulciuri în fiecare zi la serviciu, seara ieşiri în localuri de fiţe, cadouri, sms-uri de dragoste, complimente supraetajate… Ia dat de înţeles că face orice pentru ea, nu i-a păsat că este tratat de parcă ar fi covoraşul de la intrare în magazinul Gemenii. A cucerit-o, astfel de bărbat îşi dorea, s-o iubească, s-o zeifice, să-i fie la picioare, iar ea, mândră, să calce în jurul lui pe petale de trandafiri. La scurt timp s-au mutat împreună şi fericirea lor părea să atingă temperaturi de savană.

Chiar dacă toţi îi doreau fericire cu cea mai caldă sinceritate, mulţi s-au întrebat şi unii se mai întreabă încă ce meteahnă are băiatul că rabdă totul şi încă cu o mutră atât de fericită?

Ei, rândurile de mai sus au fost o incursiune în temă. Să revenim la Fosta. Eroina noastră a aflat parola la una dintre reţelele de socializare ale romanticului ei iubit. Evident, a scotocit în toate mesajele, a studiat cu o atenţie de femeie încercată profilurile tuturor prietenelor din listă şi cerul dogorâtor şi roz al relaţiei lor a început să prindă nori. Deci, există o altă femeie!

A citit întreaga lor corespondenţă şi a doua zi, dimineaţa, la birou, când eu îmi savuram ceaiul verde, iar ea muşca nervos din ţigară şi se îneca cu înghiţiturile mari de cafea, mi-a spus că ăştia doi îşi vorbesc, că el îi raportează ei despre dânsa şi că asta spune că este foarte bucuroasă pentru el şi nespus de curioasă să o cunoască.

Ea s-a dus acasă şi a început să-l descoase despre prietenele din lista de pe reţeaua de socializare. Nu putea să-i recunoască că a scotocit în corespondenţa lui, că-i cunoaşte parola. Dacă îi dă acest lucru de înţeles, băiatul o să schimbe parola şi adio noutăţi şi informaţii despre viaţa lui privată.

A doua dimineaţă, următorul episod. Recuzită: ceai verde pentru mine, cafea şi ţigări pentru ea. Tensiune, fata mea încă nu-şi revenise după frumuseţea de scandal pe care o organizase în ajun. Detalii: cealaltă, Fosta adică, lucrează în Italia. Între ei doi n-a fost nimic concret niciodată. Ea, de meserie ca să spun aşa, e femeie visurilor lui, au învăţat împreună la liceu, a urmat-o şi la facultate. A fost umbra ei întotdeauna, dar ea i-a spus că între ei doi poate fi doar prietenie. Şi uite, sunt doar prieteni şi atât. În rest, fiecare îşi trăieşte iubirea după bunul plac.

După cum vă daţi bine seama, în timpul scandalurilor cu tot tacâmul, numele Fostei răsună şi nu o singură dată. Fidelitatea şi pietatea cu care el îi ia apărarea irită şi generează noi episoade de scandal, care se termină cu împăcări ca în filme, iar unori şi cu scene desprinse din filmele pentru adulţi.

Fata mea nu poate păstra discreţie la acest subiect, şi îmi raportează totul în cele mai mici amănunte dimineaţa, la amiază sau seara când mă prinde la o ceaşcă de ceai sau cafea.

Ei bine, totul a fost o joacă nevinovată de copil pentru că Fosta e departe, la mii de km de savana lor (în sinea lor, probabil fiecare femeie îşi doreşte ca Fosta să fie căsătorită, bine-merci, şi foarte-foarte-foarte departe, fie chiar şi pe alt continent), deci, în aceste condiţii scenele de gelozie se refereau doar la câteva conversaţii, pericolul nu e prea sesizabil şi amicei mele asta îi dă un soi de relaxare.

Toate bune şi frumoase până în momentul în care Fosta, arzând de nerăbdare s-o cunoască pe actuala, şi-a luat bilet spre ţara noastră de vis.

Revin curând cu amănunte, subiectul devine torid, deşi, cunoscând-o de câţiva ani pe suspomenita amică, se prevestesc şi furtuni cu descărcări electrice.

28 SEPTEMBRIE 2012

 

 

Leave a Reply